mandag den 5. marts 2012

Tangsuppe med kikærte fladbrød


Fødselaren fik jo "en blandet landhandel" af lækre produkter, og jeg fandt en opskrift på en skøn, skøn tangsuppe og med kikærte fladbrød til, var det så englene sang!
MUMS det er go' ma' Ü

Tangsuppe
  • To små håndfulde tørret wakami tang, som blev knust let
  • 0,5 l vand
  • 1 l fiskebouillon
  • 0,5 spsk. finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk. fintrevet ingefær
  • 250 g. rejer
  • Forårsløg i tynde ringe
  • Salt og peber
  • Vi havde en rest champignoner, som blev skåret i skiver og tilsat
  • Salt og peber
Læg tang i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knug den fri for væde og skær tangen ud i mundrette stykker.
Bring bouillon, chili og ingefær i kog i en gryde.
Kom rejer i suppen og bring den i kog.
Tilsæt tang, forårsløg, champignon, salt og peber og lad suppen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 1 min.
Smag til.

Kikærte fladbrød

  • 125 g. kikærtemel
  • 1 tsk. tørret rosmarin (eller anden krydderurt)
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl. vand
  • 2 små spsk. olie
Sæt ovnen på 260 grader
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Pisk vandet i med et piskeris - 1 dl. af gangen - det er den bedste måde at undgå klumper.
Pisk olien i.

Hældes i en stor bradpande beklædt med bagepapir.
Bagepapiret skal gå godt op af kanterne, da dejen er meget tynd.
Bages i 18-20 min.
Serveres med det samme.

Bon appetit Ü

Opskriften på suppen er her fra.
Opskriften på fladbrød er her fra.