fredag den 13. april 2012

Ingefær i fryseren


Selv om jeg elsker ingefær er det sjældent, at vi når at bruge alle rødderne i pakken, så jeg skræller dem, skærer dem i passende stykker, og fryser dem.
Når der skal bruges ingefær hentes en knold i fryseren, og den rives som var den frisk.
Den mister bestemt ikke smagen, og vi smider ikke længere kedelige knolde ud Ü 

lørdag den 7. april 2012

Endelig ramsløg(suppe)


Hvor har jeg bare glædet mig til den nye ramsløg sæson!
Ud over det er en super sund og lækker spise, så er de GRATIS Ü

Med suppe som min yndlingsspise, skulle der selvfølgelig laves ramsløgssuppe.
Jeg lavede den på følgende måde:

Ramsløgssuppe - 4 pers.
  • 8 mellemstore kartofler skråret i tern
  • 1 god håndfuld frisk ramsløg skåret groft
  • 1 hakket løg
  • 2 fed fintskåret hvidløg
  • 1 1/2 l. oksekødbouillon
  • Olie
  • Salt og peber
  • Tabasco (Kan selvfølgelig undlades)
  • Rejer
  • Flütes
I lidt olie steges løg og hvidløg, men lad dem IKKE brune, da det giver en bedsk smag. 
Tilsæt kartoflerne og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt ramsløgene og hæld bouillonen over.
Lad det simre til kartoflerne er møre.
Blend, hæld tilbage i gryden, og tilsæt salt, peber og evt. tabasco (jeg benytter ofte tabasco som smagsforstærker).
Rejerne tilsættes og det hele varmes op.
Spis lune flütes til.

Som sædvanlig tænkte jeg ikke på billeder af suppen, men den har den flotteste dybgrønne farve og smagen er bare så lækker.
En smag af natur og sundhed Ü


Der vil komme mange andre opskrifter med ramsløg, så tilmeld dig endelig min blog Ü