tirsdag den 22. maj 2012

Indiske hakkebøffer m. jordbærsalat



Om jordbærsalat er en passende tilbehør til indiske hakkebøffer har jeg ingen idé om, men det smagte i hvertfald super godt.


Indiske hakkebøffer m. jordbærsalat (4 pers.)

  • 3 spsk. rasp
  • 1 1/2 dl mælk
  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 knust hvidløg
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 25 g. smør
Sauce:
  • 1/2 dl. vand
  • 3 1/2 dl. mælkesauce
  • 1/2 tsk. garam masala
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1/2 dl. grofthakket friske korianderblade eller persille

Bland rasp og mælk i en skål. Lad det stå i ca. 5 min.
Tilsæt kød,hvidløg, garam masalam og salt.
Rør fasen lind og form den til ovale bøffer.
Lad smøret blive gyldent i en stor stegepande og steg bøfferne i ca. 7 min. - vend af og til.
Tag bøfferne op og tør panden af.
Hæld vand og mælkesauce i panden, og krydr med gasam masala og gurkemeje.
Kom bøfferne tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min.
Drys koriander eller persille over retten.

Server med ris.

Jordbærsalat
  • En 1/2 bakke jordbær i skiver
  • En moden avocado i halve skiver
  • Icebergsalat skåret
  • Hakket persille
Dressing:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 tsk. flormelis
  • Evt. peberod
  • Salt og peber 
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend salaten i.
Smag til med salt og peber.


Opskrift på indiske hakkebøffer fra arla.dk

Bon appetit Ü



søndag den 20. maj 2012

Design dine egne mærkater til sylte- og saftprodukter


Hvis du laver dine egne marmelader, geleer, saft osv., så slut af med at lave nogle super flotte mærkater til f.eks. glassene.

Lige her starter du og inden der er gået 5 min. har du dine egne personlige mærkater Ü

Billedet er fra Living Design Shop

søndag den 6. maj 2012

Kyllingelår m. pastasalat


Egentlig skulle det være almindelige kyllingelår, for min erfaring er, at lår med bryststykke har en tendens til at blive tør. Måske fordi jeg overcooker dem?

Kyllingelår m.pastasalat (4 pers.)
  • 4 kyllingelår med bryststykke
  • 500 g. pasta
  • Grøntsager - hvad man måtte have lyst til i salaten
    • Jeg havde gulerødder, agurk og peberfrugt i grøntsagsskuffen
  • 250 g. friskost naturel (Med urter kan også bruges)
  • 3 dl. creme fraiche
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl. friskhakket basilikum
  • Salt og peber
Hvis kyllingen er frossen når den kommer i ovnen på ca. 220 grader, så hold øje med overfladen og krydrer dem med f.eks. tørret paprika, chili eller hvad man nu ønsker, når overfladen er tøet op.
De skal have ca. 1 time og skinnet bliver ekstra sprødt hvis man indimellem putter lidt kødsaften hen over.

Kog pastaen efter anvisning og skyld den med koldt vand. 
Tilbered grøntsager og dressing.
Bland osten, creme fraiche, hvidløg og basilikum i en stor skål.
Bland pasta og grøntsager i skålen med dressing, smag til med salt og peber og sæt den på køl i mindst 1/2 time.

Server med pitabrød eller andet brød.

Bon appetit :)