onsdag den 19. oktober 2011

Gulerodssuppe m. mandel-æble salsa


Suppe er noget jeg skal have een gang om ugen!
Ikke alle i familien er enige om det, men sådan er der jo så meget Ü
Min kræsne datter er blevet rigtig god til at spise en god portion, så mindst een gang om ugen får hun da en masse vitaminer og mineraler ...

Det undrer mig i øvrigt, at der kun er to opskrifter på suppe her på min blog, i betragtning af, at vi stort set laver en ny ikke tidligere prøvet suppe hver uge.

Gulerodsuppe m. mandel-æble salsa (4 pers.) 

2 løg 
250 g. gulerødder 
100 g. tørrede røde linser 
1 1/2 l. grøntsagsbouillon 
2 tsk. tørret mynte 
Ca. 2 spsk. æbleeddike 
Cayennepeber, efter smag 
Salt og peber

Mandel-æble salsa
50 g mandler 
3 spsk. hakket persille
1-2 pigeonæbler, eller andre æbler, ca. 100 g 
1 spsk. æbleeddike 
1 fed presset hvidløg 
1 spsk. olivenolie 
1 tsk. tørret mynte 
Salt og peber

Pil løg, skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. 
Kom dem i en gryde med skyllede linser, bouillon, mynte og cayennepeber.
Lad suppen simre under låg i ca. en halv time til alt er mørt. 
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber, cayennepeber og eddike.

Salsaen: 
Hak mandlerne groft, og rist dem på en tør, varm pande, til de er let gyldne.
Hak persillen groft.
Skær æblerne i små terninger, udelad kernehuset, og vend terningerne i eddiken.
Bland æbler, mandler, persille, hvidløg, olie, mynte og smag til med salt og peber.
Server i skål, så kan man selv vælge hvor meget man ønsker i suppen.


Opskriften er fra vegetarkontakt.dk

Ingen kommentarer: