torsdag den 3. november 2011

Cremet høstsuppe


Uha, dette er en lækker lækker suppe, med masser af nye friske rodfrugter.
Farven er den smukkeste jeg længe har set, og med en klat creme fraiche og frisk purløg fra haven - så kan det bare ikke blive bedre Ü

Cremet høstsuppe (4 pers.)

  • 1,5 kg rodfrugter , fx kartofler, rødbeder, gulerod og pastinak
  • 2 løg i mindre stykker
  • 1,5 l. vand
  • 2 hønsebouillon-terning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl hakkede krydderurter , fx timian, rosmarin og purløg
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g bacon i små tern
  • 2 små finthakkede fed hvidløg

Pynt:
Hakkede friske krydderurter


Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kom grønsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. 
Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grønsager. 
Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. 
Kom suppen tilbage i blenderen og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op. 
Rør fraiche sammen med mel til en jævning. 
Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grønsagerne, jævning og krydderurter. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. 
Tilsæt salt og peber og smag til. 
Kom imens bacon og hvidløg i en kold pande. Skru op til kraftig varme og lad baconen stege i ca. 4 min. - rør af og til. 
Skru ned til jævn varme og lad baconen stege i ca. 8 min., eller til det er sprødt og gyldent - lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. 

Server straks den cremede suppe med bacondrys på toppen, krydderurter, en klat creme fraiche, og et godt brød til.

Opskrift fra Arla

Ingen kommentarer: