tirsdag den 22. maj 2012

Indiske hakkebøffer m. jordbærsalat



Om jordbærsalat er en passende tilbehør til indiske hakkebøffer har jeg ingen idé om, men det smagte i hvertfald super godt.


Indiske hakkebøffer m. jordbærsalat (4 pers.)

  • 3 spsk. rasp
  • 1 1/2 dl mælk
  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 knust hvidløg
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 25 g. smør
Sauce:
  • 1/2 dl. vand
  • 3 1/2 dl. mælkesauce
  • 1/2 tsk. garam masala
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1/2 dl. grofthakket friske korianderblade eller persille

Bland rasp og mælk i en skål. Lad det stå i ca. 5 min.
Tilsæt kød,hvidløg, garam masalam og salt.
Rør fasen lind og form den til ovale bøffer.
Lad smøret blive gyldent i en stor stegepande og steg bøfferne i ca. 7 min. - vend af og til.
Tag bøfferne op og tør panden af.
Hæld vand og mælkesauce i panden, og krydr med gasam masala og gurkemeje.
Kom bøfferne tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min.
Drys koriander eller persille over retten.

Server med ris.

Jordbærsalat
  • En 1/2 bakke jordbær i skiver
  • En moden avocado i halve skiver
  • Icebergsalat skåret
  • Hakket persille
Dressing:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 tsk. flormelis
  • Evt. peberod
  • Salt og peber 
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend salaten i.
Smag til med salt og peber.


Opskrift på indiske hakkebøffer fra arla.dk

Bon appetit Ü



3 kommentarer:

Kristina sagde ...

Denne ret skal jeg helt sikkert prøve! Elsker indisk mad og det ser rigtig lækkert ud :-)

Sofie sagde ...

Hej
Indiske hakkebøffer m. jordbærsalat
det lyder sjovt har prøvet at lave det her til aften med spanske jordbær og jeg må sige at sammen smager det virkelig godt mange tak for inspiration (-:

Madopskrifter i airfryer sagde ...

Super lækkert!