lørdag den 7. maj 2011

Tundeller m. råkost


Det kan være noget af en kunst, at få spist nok fisk hver uge, og det lykkedes også meget sjældent ....
Jeg synes at frisk fisk er en alt for dyr spise :(
Tun frikadeller er hurtige og lækre samt ikke mindst billige, så de er blevet et af de faste fiske-indslag ;-)

Tundeller (4 pers.)
3 dåser tun i vand
2 spsk. citronsaft
1 spsk. havregryn
1 stort løg
2 æg
2 spsk. hvedemel
1 bdt.  persille
2 tsk. chilipulver
Salt og peber
Becel - omega 3 til stegning

Hæld vandet fra tunen og rør sammen med æg, løg, havregryn, mel, chilipulver, lidt salt og peber og citron saft.
Skyl persillen grundigt, og hak den fint. Røres i tun-farsen.
Lad farsen hvile koldt i ca. 1/2 time (Kan undlades, hvis det skal gå stærkt)
Steges i Becel ca. 6-7 min. på hver side.

Råkost:
Gulerødder
Æbler
Jumbo rosiner
Citron saft
Græskarkerner

Kartoffelbåde:
2 kg. kartofler
Hvidløg
Salt og peber
Rapsolie
Kartoflerne vaskes grundigt og skæres i både.
Olie, hvidløg, salt og peber blandes - kartoflerne vendes her i.
Bages i ovnen i ca. 40 min. i en 250 grader varm ovn.

Ingen kommentarer: