For mange er suppe udelukkende en vinter spise, men jeg er hel uenig.
Jeg elsker suppe året rundt, og med det vejr vi har i Danmark, kan en god varm suppe såmen godt lune på en sommerdag.
Blomkålsuppe (4 pers.)
1 blomkålshoved i små buketter
1 porer i skiver
4 mellemstore kartofler i tern
2 fed hvidløg
1,5 l. hønsebouillon
3 dl. mælk
1 lime
Olie
Muskat, salt og peber
Tilbehør
1 pakke bacon i tern
Solsikkebrød
Skyl kålen og del den i små buketter. Skær stokken i mindre stykker.
Vend de godt rensede skivede porer i lidt olie på en pande.
Tilsæt kål og kartofler og sauter i nogle minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad det hele simre i ca. 1/2 time.
Blend suppen - tilsæt 3 dl. mælk og smag til med lime, muskat, salt og peber.
Steg baconen på en varm tør pande til de er sprøde.
Kan puttes i suppen inden servering, eller i en skål så man selv kan dosere.
Solsikkebrødet blev hurtigt lavet af pulver og tørgær ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar