tirsdag den 14. juni 2011

Fyldte brød m. skinke og spinat/jordbær salat


Fyldte brød m. skinke og spinat/jordbær salat
De smagte super godt disse fyldte brød, og det er vel egentlig kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan putte i dem.
Hvis de skal bruges til aftensmad og der er gode spisere i huset, så bør der laves dobbeltportion.

Madbrød (4 pers.)
25 g smør
1,5 dl koldt vand
1,5 dl kærnemælk
25 g gær (½ pakke)
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
100 g rugmel (ca. 2 dl)
250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
Smelt smøret i en gryde. Tilsæt vand og kærnemælk og varm op til det er fingervarmt.
Hæld det i en skål og rør 
gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold ½ dl hvedemel tilbage).
Ælt godt sammen. Dæk dejen med et fugtigt rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted I ca. 1 time.

Fyld til madbrød
1 stk rød peberfrugt i tern
100 g. champignon
1 stk løg
250 g kogt skinke i tern
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
Revet ost

Rist peberfrugt og løg i en pande ved jævn varme og under omrøring, i ca. 3 min., eller til vandet er fordampet.
Lad peberfrugtblandingen
køle lidt af og vend skinke, oregano, salt og peber i.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul dem flade (ca. 17 cm i diameter). Læg 3 spsk fyld på halvdelen af hvert stykke dej. Fordel reven ost på fyldet.
Pensl kanten på dejstykkerne med kærnemælk og fold dem sammen
til "halvmåneformede" madbrød. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
Fordel
madbrødene på en plade med bagepapir og pensl dem med kærnemælk.
Bag
madbrødene midt i ovnen på 200 grader I ca. 20 min.
Lad brødene køle af på en bagerist.


Salat:
Spinat
Jordbær
Galiamelon

Chili dressing:
1/2 dl. citronsaft
1 dl. olivenolie
1/2 tsk. chilipulver
Salt og peber

Inspiration er hentet fra arla.dk

Ingen kommentarer: