torsdag den 23. juni 2011

Små farsbrød med melon/agurk salsa


Nogle var på fangst efter de "bedste" farsbrød, så da jeg skulle tage billede, var der kun denne lille "knalling" tilbage. :(
De andre - 3 stk. - var rigtig fine og lignede virkelig små farsbrød ... :)



Små farsbrød (4 stk.)
500 g hakket oksekød 
150 g hytteost 1,5% 
1 dl madlavningsfløde 8%  
2 spsk rasp
2 fed hvidløg 
2 spsk hakkede friske basilikumblade 
Groft ramsløgssalt (anden kan naturligvis bruges)
Friskkværnet peber

Ovnbagte kartofler 
2 kg friske kartofler, skrubbede og halveret 
2 spsk. rapsolie 
Groft salt

Melon/agurk salsa
1/2 galia melon i tern
1 hel agurk i tern
5 blommetomater i tern
1 spsk. frisk rød chilipeber (uden kerner) i små strimler
Saften fra 1 lime
1 spsk. sesamolie

Farsbrød: Bland alle ingredienserne til farsen og form den til 4 små farsbrød. 
Læg farsbrødene i den ene side af en plade med bagepapir.

Vend de halve kartofler i olie og fordel dem på resten af bagepladen. 
Bag farsbrød og kartofler midt i ovnen ca. 35 min. ved 200 grader. 
Drys kartoflerne med salt ved serveringen. 

Melonsalsa: Vend forsigtigt alle ingredienserne til salsaen sammen. 
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min., men heller ikke meget længere da den væsker meget.

Inspiration arla.dk

Ingen kommentarer: