fredag den 17. juni 2011

Rabarbertærte med smuldredej

Jeg er så afgjort ikke til desserter og slet ikke af den søde slags, men rabarberne i vores have skulle høstes, så jeg valgte at lave denne tærte.

Rabarbertærte med smuldredej (6 pers.)

500 g rabarber i mindre stykker 
½ spsk kartoffelmel 
1 tsk stødt kanel 
100 g flormelis (ca. 2 dl)

Smuldredej 
60 g havregryn (ca. 1½ dl) 
90 g hvedemel (ca. 1½ dl) 
3 spsk flormelis 
125 g koldt smør
Tilbehør

Cremefraiche ell. is

Bagetid: 
Ca. 25 min. ved 225°. (I min ovn skulle den dog have langt længere tid ...)

Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen og
kom det i en ovnfast 
tærteform (ca. 24 cm i diameter).

Smuldredej: Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål. 

Skær smørret 
i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. 

Fordel dejen over rabarberne og 
bag tærten midt i ovnen - til den er gylden.

Der var blandede meninger om tærten - måske især fordi rabarber nu engang har en syrlig smag.
To syntes den var meget syrlig og to mente den var hel fin.
Smag er en sjov størrelse. :)


Opskrift og billede fra arla.dk

Ingen kommentarer: