Jeg er så afgjort ikke til desserter og slet ikke af den søde slags, men rabarberne i vores have skulle høstes, så jeg valgte at lave denne tærte.
Rabarbertærte med smuldredej (6 pers.)
500 g rabarber i mindre stykker
½ spsk kartoffelmel
1 tsk stødt kanel
100 g flormelis (ca. 2 dl)
Smuldredej
60 g havregryn (ca. 1½ dl)
90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
3 spsk flormelis
125 g koldt smør
Tilbehør
Cremefraiche ell. is
Bagetid:
Ca. 25 min. ved 225°. (I min ovn skulle den dog have langt længere tid ...)
Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen og
kom det i en ovnfast
tærteform (ca. 24 cm i diameter).
Smuldredej: Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål.
Skær smørret
i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
Fordel dejen over rabarberne og
bag tærten midt i ovnen - til den er gylden.
Der var blandede meninger om tærten - måske især fordi rabarber nu engang har en syrlig smag.
To syntes den var meget syrlig og to mente den var hel fin.
Smag er en sjov størrelse. :)
Opskrift og billede fra arla.dk
Opskrift og billede fra arla.dk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar