onsdag den 15. juni 2011

Hyldeblomssaft

På vores cykeltur ud i det grønne i lørdags blev der fyldt to poser med friske hyldeblomst skærme.


Hyldeblomstsaft
(ca. 1,5 l)
30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1 l vand

1. Ryst skærmene (så smådyr falder af), og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene og læg låg på gryden.




4. Lad saften trække i køleskabet i 4 dage, si den.



Så er der koncenteret hyldeblomstsaft.
Saften bliver hældt i skoldede danskvandsflasker og puttet i fryseren.
Noget bliver også hældt i isterningsposer, så vi bare lige kan poppe en i glasset, tilsat lidt koldt vand, og vupti har vi en forfriskende drik i sommervarmen.
Jeg overvejer om jeg skal lave en portion til, så vi har til hele vinteren. :)

Opskrift fra BoligLiv

Ingen kommentarer: