søndag den 17. april 2011

Salsa og guacamole


Jeg elsker diverse tilbehør til maden, og alligevel har jeg aldrig lavet salsa.
Det er der heldigvis lavet om på nu :)
På billedet vises:
1. Salsa med sorte bønner og majs
2. Guacamole
3. Frisk tomatsalat
4. Salsa med mango og rødløg
Alle opskrifter her under


Salsa med sorte bønner og majs (6 pers.)
- 1 ds. sorte bønner
- 350 g. majs (jeg bruger frosne i stedet for dåse)
- 2 tomater (kernerne fjernes og kødet skæres i små tern)
- 1 finthakket rødløg
- 6 ringe jalapenochili uden kerner (fra glas)
- 2 spsk. hakket frisk koriander
- 2 spsk. limesaft
- 1/2 dl. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
Bland alle ingredienserne sammen.
Stil salsaen i køleskabet til den skal bruges.
Da saften flyder ned i bunden af skålen, er det smart lige at røre forsigtigt rundt inden servering.


Guacamole (4 pers.)
- 2 modne avocadoer
- 3 spsk. creme fraiche
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. citronsaft
- 5 dråber tabasco
Salt
Mos avocadoerne og tilsæt de øvrige ingredienser.


Frisk tomatsalsa (2 pers.)
- 2 tomater uden kerne skæres i tern
- 1 finthakket løg
- 2 spsk. hakket frisk koriander
- 3-4 ringe jalapenochili uden kerner (fra glas)
- 2 fed finhakket hvidløg
- 1 tsk. sukker
- 1/2 tsk. hvidvinseddike
- Salt
Bland alle ingredienserne sammen.

Stil salsaen i køleskabet til den skal bruges.
Da saften flyder ned i bunden af skålen, er det smart lige at røre forsigtigt rundt inden servering.

Salsa med mango og rødløg (4 pers.)
- 1 mango i tern
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt i tern
- 3 spsk. citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
Bland alle ingredienserne sammen.

Stil salsaen i køleskabet til den skal bruges.
Da saften flyder ned i bunden af skålen, er det smart lige at røre forsigtigt rundt inden servering.

Ingen kommentarer: