fredag den 15. april 2011

Svensk pølseret

Bloggens første madindslag blev så Svenske pølseret.
Ikke synderligt gastronomisk, men et sted skal man jo starte ;)
Opskrift under billedet.


Svensk pølseret (4 pers.)
  • 2 løg
  • 6-8 knækpølser ell. grillpølser
  • 750 g. kogte kolde kartofler (skrællede/pillede)
  • 20 g. smør
  • 1 tsk. paprika (edelsüss)
  • 3 spsk. koncenteret tomatpuré
  • 1-1 1/2 dl. mælk
  • Salt og peber
  • Evt. 1/2 - 1 dl. madlavningsfløde
  • Purløg eller persille til pynt
Tilbehør: Brød

Hak løgene groft
Skær pølserne i skrå skiver
Skær kartoflerne i skiver
Svits løgene i smørret i en sauterpande, til de er klare og gyldne.
Tilsæt pølser og paprika, svits det med.
Dæmp varmen og tilsæt kartoffelskiver, tomatpuré og mælk.
Tilsæt salt og peber og lad retten småkoge 5 min.
Tilsæt evt. madlavningsfløde og kog igen 5 min.
Drys purløg eller persille over retten ved servering.

Kilde: Fogt et. al: God mad - let at lave

Ingen kommentarer: